Chilli con Carne v texaském stylu!

Chilli con carne

Chilli con Carne v texaském stylu!

chili con corne

Vypadá to složitě, ale nenechte se odradit. Vesměs to naházíte do hrnce a je hotovo :)

Složení (pro 4 osoby):

500 g namíchaného mletého masa vepřové/hovězí
500 g hovězího masa (např. z ramene)
180 g hrubé klobásky
sádlo na smažení
4 lžíce oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce růžového pepře
1/2 lžičky Kmínu
1/4 lžičky Oregano
1 lžičku pikantního chilli. Doporučuji např. Habanero 
čerstvé nebo zavařené Habanero 
čerstvé nebo zavařené Jalapenos
1/2 lžičky Kajenského pepře
420 ml Kuřecího vývaru
400 ml Hovězího vývaru
1 lžička  tabasco omáčky
šťáva z limetky
2 červené papriky
5 lžic rajčatového pyré
3x 400 g rajčat z plechovky
3 bobkové listy
1-2 lžíce třtinového cukru
400 g ledvninek čerstvých, mražených nebo konzervovaných
200 g konzervované kukuřice
850 ml zeleninového nebo hovězího vývaru
1/2 tmavého piva
několik šplouchnutí bylinného octa
5 kusů tmavé čokolády

Od velkého počtu koření vás může zachránit již namíchaná směs: Chilli con carne 90 g


Příprava:
Hovězí maso nakrájejte na nudličky a smažte na sádle. Klobásku nakrájejte na kolečka a přihoďte k hovězímu masu. Jakmile je hovězí maso osmahlé, přendejte do hrnce. Mleté maso osmahněte sólo na pánvi a pak přihoďte do hrnce k masu a klobásce. 
Do výtvoru přidejte cibuli a česnek. Dochutíme kmínem a necháme několik minut vařit. Hovězí maso a sádlo jsou dobrým základem, uvidíte! Do hrnce přidejte chilli koření (ne všechno), Jalapeno, rajčatové pyré a promíchejte. Poté přidejte rajčata z konzervy a zalijte hovězím vývarem, dokud není vše pěkně ponořeno. Nechte celou věc vařit po dobu 2 hodin. Občas promíchejte a hlavně uhýbejte hnědým stříkancům, které budou lítat kolem vašich uší pokaždé, když vstoupíte do kuchyně.
Nyní můžete přidat pouze ostatní ingredience (kromě čokolády, piva a limetky) a nechat je dále vařit. Příležitostně ochutnejte.
Nakonec nasekejte čokoládu na malé kousky a přidejte ji do Chili. Toto podtrhne a zvýší chuť tohoto lahodného pokrmu (opravdu funguje a chutná to skvěle!). Pak přidejte limetkovou šťávu, pivo a pokud je to možné, nechte vše stát přes noc.
Následující den vám bude texaské chilli chutnat lépe. A konečně můžete svoji kuchyni nechat vyhořet do základů nebo ji jen vyčistit.