"S17" Teja chilli prášek 30 g

Ta pravá paprička, když si doma vaříte indické jídlo.


 100 000 SHU 

Odrůda: S17 Teja
Obsah papričky ve výrobku: 100 %
Hmotnost: 30 g
Původ: Indie

Můžeme doručit do:
30.9.2020
Skladem ihned k odelsání
Kód: DS29635176
34 Kč 29,57 Kč bez DPH
Kategorie: Prášek
Hmotnost/objem: 30 g
hmotnost: 0.035 kg

S17 Teja

Opravu pálivé papričky z Indie

Indická pálivá smršť, bez které se neobejde žádné správné kari. Nebo jakékoliv zdejší tradiční jídlo. V Indii totiž patří toto chilli mezi nejpálivější a ve světě k tomu nejvyhledávanějšímu.

S17 Teja odrůdy Capsicum annuum (papriky roční) jsou tenké papričky dlouhé 5–12 cm, jejichž pálivost se pohybuje okolo 50 000100 000 SHU. Mají silně ostrou pikantní chuť. Ačkoliv jsou nejčastěji spojovány s Indií, která je v současnosti jejich největším producentem, a kde byly poprvé asi v 15. století představeny, jejich původ se připisuje Jižní Americe. 

Jak se pěstuje kvalitní chilli?

S17 spadají do skupiny kultivarů indických papriček Guntur chilli (nazvané podle stejnojmenného regionu v provincii Andhra Pradesh, kde se pěstují), která zahrnuje více kultivarů červených papriček podobně výrazné chuti i pálivosti (například S4 Guntur Sannam, 273 chilli a další). 

Indie je celosvětově největším producentem chilli papriček a ze zmíněné provincie Andhra Pradesh, kde se pěstují i Teja papričky, pochází téměř polovina veškeré indické produkce. Pěstování papriček tu věnují náležitou pozornost a péči. Před asi 40 lety dokonce nedaleko Gunturu vznikla Regionální výzkumná stanice zabývající se kultivací chilli papriček. Není proto divu, že indické papričky jsou ve světě tak oblíbené a vyhledávané. 

Odhalte tajemství nejlepšího indického kari

Papričky Teja jsou nepostradatelnou součástí mnoha indických, thajských, čínských i amerických jídel, ale jejich výrazná chuť a intenzivní pálivost je oblíbená úplně po celém světě. Kromě kari a různých asijských masových a zeleninových pánví si jejich chuť určitě zamilujete v polévkách nebo dušených masových pokrmech. Do kuřecího kari potom doporučujeme přidat kokosové mléko a mák. Teja papričky tyto ingredience krásně zvýrazní a skvěle doplní svou pálivostí.